Saját tapasztalatai alapján írta meg már három kiadást elért könyvében ezt Dr. Kiss Róbert Richard, a világ 174 országát megjárt Prima Primissima-díjas újságíró. Most őt magát hallgathatják meg arról, hogyan látják a magyarokat a világon.

Eláruljuk: rendkívül szuggesztív és szórakoztató előadóhoz lesz szerencséjük, ha ellátogatnak szerdán este Veresegyházra, a Szabadidős és Gazdasági Innovációs Centrumba. Ízelítőül néhány gondolat az Így látják a magyarokat a világban című könyvből: „a magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuperintelligens földönkívüli faj”.

De nem mindenki ilyen hízelgő. Egy japán turista így fogalmazott, amikor kéretlenül összehasonlította a pontosságára kényes japán vasútközlekedést a magyarral: „a horror vonatán ültem Magyarországon”. De a világhíres magyarokról sem hallott mindenki, volt, aki a Rubik-kocka eredetéről azt állította, hogy „ősi kínai játék, ötszáz éves”. Akad olyan is, akinek nem egészen hajszálpontosak a történelmi ismeretei, például úgy hiszi, hogy „a mohácsi csata csak félreértés volt, a magyarok a törökök kedves rokonai”.

Hogy utazásai során mi mindent hallott még rólunk Dr. Kiss Róbert Richard, azt október 26-án hallgathatják meg személyesen!

Előző cikkLefestették újra – de meddig marad ilyen?
Következő cikkBaleset volt a hétvégén Gödön