Csaknem 500-an vettek részt azon a tehetséggondozó délutánon, ahol a Dunakeszi Koneli Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ és az Alma Nemzetközi Egyesület adott ízelítőt az ingyenes tehetséggondozó programjáról. Gödi gyerekek is érdeklődtek a lehetőségek iránt.

Még várják a jelentkezést a tehetséggondozó programra, melyet Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, Kardos Éva, a Koneli Intézmények alapítója, Németh Rita, az Alma Nemzetközi Egyesület operatív vezetője, Baranyai Anikó, a Kincsem Sziget Óvoda és Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ intézményvezetője és Dr. Duró Zsuzsa tehetségfejlesztési szakértő mutatott be – számolt be róla a Dunakeszi Post.

A rendezvényen elhangzott, hogy “…a mai világban nagyon fontos a teljesítmény, hogy megálljuk a helyünket az iskolában, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több információt tudjunk beszerezni, és a későbbi felnőtt életünkben való helytállásnak a feltétele…” Ezt alapozza meg és erősíti a tehetséggondozás, amit szeretnének minél több gyermeknek elérhetővé tenni.

A pályázaton 100, az észak-pesti régió területén élő 5-10 éves gyereknek ingyenes tehetségszűrést, 20-nak pedig díjmentes tehetséggondozást biztosít az intézmény egy éven át az alábbi tehetségműhelyekben:

„Paletta” – zene, dráma, képzőművészet
„Okosító” – robotika, sakk, társasjáték
„Felfedező” – kísérlet, tudomány.

A tehetséggondozó családi délutánon pódiumbeszélgetés keretén belül Csányi Sándor, Erdei Zsolt, Kovácsovics Fruzsina és Tenki Réka is mesélt a tehetség fontosságáról személyes tapasztalatai alapján.

Az ingyenes előszűrő tehetségteszt kitöltésére még ma van lehetőségük a családoknak, ITT.

Aki a támogatott programba nem kerül be, annak lehetősége van kedvezményes tehetségfelmérésre, illetve a tehetségműhelyekbe való bekerülésre.

Erről bővebben a www.varazsbagoly.hu oldalon lesz információ.

Előző cikkEláruljuk, mitől késtek ma a gödi vonatok
Következő cikkÚjabb fejezet indult a neveleki csatornázásban