A Településellátó Szervezet, mint a gödi köztemetők üzemeltetője, a hosszabbítással érintett sírhelyekre a sírhelyhosszabbításra vonatkozó emlékeztető üzeneteket helyez el.

A sírhely felett a temettető személye – mint sírhelytulajdonos – rendelkezik addig az időpontig, amíg a törvényben meghatározott feltételek mellett megváltotta a sírhelyet.

A megváltási idő lejártát követően – törvénnyel szabályozott módon – a sírhellyel és a ráépített sírjellel (sírkő, kopjafa, stb.) kapcsolatos rendelkezési joga megszűnik.

A temetőről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény előírja a temetési hely felett rendelkezni jogosult személy adatainak a nyilvántartását is, melyet az érvényes sírhelymegváltással rendelkezőknek is kötelességük pótolni, amennyiben erre előzőleg nem került sor, illetve, ha azóta a lakcímük vagy az elérhetőségük módosult. A sírhelyek újraváltásával és az adategyeztetéssel kapcsolatban a temetőgondnokság elérhetőségein keresztül lehet felvilágosítást kérni.

Amennyiben érintett a sírhelyhosszabbításban, vagy a temettető adataiban változás állt be, vegye fel a kapcsolatot a telepulesellato@god.hu e-mail-címen, vagy keresse személyesen a temetőgondnok kollégánkat a Településellátó Szervezet Duna u. 5. szám alatti irodájában, szerdán 08.00 – 12.00 óra közötti ügyintézési időpontokban, valamint telefonon a 06-20-294-0407-es telefonszámon.

Előző cikkGondoltak a gyalogosokra is a Dunakeszi SZTK körforgalomnál?
Következő cikkHalloweeni kínálat a gödi piacon