Már másodszor ült össze a József Attila Művelődési Házban a zöldebb, fenntarthatóbb konyháról ötletelő társaság az ÖKO-sabb program keretében. A hatból még hátralévő négy eseményre bárki jelentkezhet, aki egészségesebben és kevéssé pazarlóan szeretne enni és élni.

Az összejöveteleket vezető Sztepanov Alexandrától megtudtuk, hogy kötetlen beszélgetések folynak a felvezető után, a közös érdeklődés hamar összehozza az embereket. A téma és a tét az, hogyan tegyük zöldebbé, fenntarthatóvá, “ökosabbá” a konyhánkat, kamránkat és ezáltal az életünket. Hisz amit megeszünk, azok vagyunk. És azoknál az ételeknél, amiket mostanában elénk tesznek a boltokban, vannak kérdőjelek – véli Alexandra.

A résztvevők mindegyike méri az újrahasznosított papírból készült füzetben, hogy mennyit változtatott a programsorozat hat hete alatt. Mennyi ételt dobott ki eddig és mennyit most. Az emberek gondolkodása ettől jó eséllyel megváltozik, tudatosabb lesz a vásárlás, a maradékok kezelése, az anyagok felhasználása – tudtuk meg. Mindenki megismeri saját magát, azt, hogy hol tud még fejlődni, változtatni a fenntarthatóság érdekében. 

A rendezvény tapasztalatcsere, közös ötletelés. Nincs megmondóember, egymástól kapnak tanácsokat, ötleteket a gödiek. Kis változásokból jönnek a nagyok, és a lelkünknek jó, ha hozzátehetünk ehhez valamit – vallja Sztepanov Alexandra. 

Előző cikkOltási akcióhét indul, időpont sem kell!
Következő cikkJelentős késések a szobi vonalon