Péntektől, december 17-től indul a Magyar Ízek Utcája adventi kiadásban Budán, a Millenárison. Feltankolhatunk, kóstolhatunk és családi programokon vehetünk részt.

A fókuszban ugyanaz lesz, mint a legtöbb magyar karácsonyi asztalon – hal és töltött káposzta. Az utóbbiból több mint 12 fajta. A 17. századi recept alapján készült töltött káposzta mellett meg lehet kóstolni például a szatmári töltött káposztát kukoricatörekkel, az erdélyi csomboros és a bogyiszlói töltött káposztát vagy a kolbászos szalonnás töltött káposztát Turáról.

Aztán a cigánykáposztát vaddisznóhússal, a malacból készülő karcagi káposztás húst, de lesz vegán változat is, padlizsánnal, cukkínivel, vörösbabbal – írja a MyBuda.

A vásárban megvehetjük Magyarország idei győztes bejglijeit is, diós, mákos és ínyenc változatban. Az utóbbi a szarvasi Ildikó Cukrászdában készült és Advent Gyöngye a neve. A töltelékbe mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

A gasztroörömök mellett hétvégén és december 24-én színes programok is lesznek a Millenárison. Ezek ingyenesek, csak néhányukra kell regisztrálni.

Előző cikkEz lesz napirenden a mai képviselő-testületi ülésen
Következő cikkHa teheti, most inkább ne vonatozzon!