Zsúfolásig megtelt a gödi művelődési ház nagyterme a városi anyák napi ünnepségre, amelyet a Mozgáskorlátozottakat Pártolók Klubja szervezett.

A jelenlévőket az ünnepség fővédnöke, Szilágyi László megbízott polgármester és Lenkei György, a Szociális, Egészségügy és Lakásügyi Bizottság elnöke köszöntötte. 

A sokszínű programot a Gödi Németh László Általános Iskola és a Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adták elő, míg a műsorvezető Seres Árpád volt.

A Németh László iskola művészeti tagozatának programjában fellépett az Accordo Gitárzenekar, művészeti vezetőjük Füzesséry István, és az iskola kamarakórusa, karvezető Kovács Gabriella. 

A Búzaszem iskola tanulói Bese Botond vezetése alatt adták elő színvonalas műsorukat.

A program után kezdődött a családias hangulatú beszélgetés, és a finom falatok és italok kóstolgatása. Lukács Józsefné, Anci immár húsz éve a Mozgáskorlátozottak Pártoló Klubjának vezetője. Elmondta, hogy a mai rendezvényt a korábbiakhoz hasonlóan Lenkei György, a Szociális bizottság elnöke és rajta keresztül a város támogatta anyagilag. Szintén mindenben segít az eseményt befogadó JAMH igazgatónője, Szabó Zsuzsa is – tette hozzá. A készülődés, a sütés-főzés háromnapos munka, másnap van a morzsaparti, ahol mosogatni kell majd – mesélte Anci. 

Minthogy a mozgáskorlátozottak között vannak cukrász anyukák, nagymamák, ők nagyon finom édességeket készítettek az ünnepre – mondta el kérésünkre Ledvényi Kata, a klub tagja. 

A tányéron banános csokiöntetes sütemény, kókuszgolyó, diós és mákos hókifli, és ott van a híres “őszibarack”, amit a lagzikba is szoktak készíteni.

Előző cikkA magyar könnyű volt, no de a matek!
Következő cikkA héten itt lesz áramszünet Gödön