A Kiscsurgó pataknál tapasztalható szennyvízömlést már fertőtlenítették és eredmény is van.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, többen jelezték, hogy WC-papírok és egyéb szenny ömlik az útra a Fő úton a gödi Tescónál. A nap folyamán a helyszínen fertőtlenítésre került sor, azonban a délutáni órákban kékes színű ismeretlen eredetű folyadék színezte el a Kiscsurgó patak Üdülő utca-Felhő utca kereszteződésénél található torkolatát.

A Facebook-oldalán Nyíri Márton osztott meg új információkat a helyzetről:

Helyszíni bejárás folyamán mintavétel történt mind a beömlésnél, mind a patak középső szakaszán, illetve a Dunába ömlő torkolatnál is. Értesítettük a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. illetékeseit, valamint a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik mobil laboratóriummal 19 óra után érkeztek a helyszínre, és mintát vettek a patak vizéből. A helyben elvégzett vizsgálat megállapította, hogy sem a frissen vett minta, sem a korábbi mintavételek kielemzése nem mutatott ki környezetre ártalmas anyagot, és nem esett kár élő szervezetben sem. Az esettel kapcsolatban várjuk a DMRV Zrt. állásfoglalását is” – írta a bejegyzésben.

Egyúttal megköszönték az ügyben a lakosság együttműködését. A későbbiekre vonatkozóan azt kérték, hogy ha bármi hasonlót észlelnek, ne elégedjenek meg azzal, hogy a közösségi oldalakon megosztják, hanem munkaidőben hívják a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatát a + 36 27 542 800, munkaidőn kívül pedig a műszaki ügyeletet a +36 70 380 6473 telefonszámon.

Előző cikkHighlights of Hungary: már szavazhatnak a gödi Potyó Imrére!
Következő cikkZajos éjszakai munkavégzésre számíthatunk Gödön