A délelőtti órákban Pethő Krisztián, dunakeszi képviselő jelezte közösségi oldalán, hogy a Fő úton a gödi Tescónál a bekanyarodó sávban a csatornafedél befordult – írja a Dunakeszi Post.

Többen jelezték, hogy WC-papírok és egyéb szenny ömlik az útra. A képviselő a regionális vízműnek bejelentette az esetet. Információk szerint a vízmű emberei ki is mentek megjavítani a csatornafedelet, de nem sokkal később már a Kiscsurgó vízében is látták a kék színű folyadékot.

Benkő Tamás, Csoma Attila, a körzet képviselője, valamint Nyíri Márton környezetvédelmi alpolgármester elindultak mintát venni a Kiscsurgó vizéből és az Üdülő utcai befolyónál. Pethő Krisztián visszatért a Tescóhoz, ahol bár fertőtlenítették a helyszínt, a kialakult kék tócsákból ő is tudott mintát venni. Azt ígérték, ezt eljuttatják Dunakeszi főkertészéhez, Tóth Eszterhez, aki már értesítette a Vízügyi Igazgatóságot, valamint a katasztrófavédelmet, amelynek szakemberei kiszálltak a Kiscsurgóhoz. A fejleményeket mi is figyelemmel kísérjük.

Előző cikkSérült kutyus várja Gödön, hogy megtalálják
Következő cikkHighlights of Hungary: már szavazhatnak a gödi Potyó Imrére!