Hétfőn délután néztünk körül a Bozóky Gyula téren, ahol vasárnap délután 6-kor tűz ütött ki a Tűzoltószertár melletti épületben. A lángokat a váci hivatásos és önkéntes tűzoltók fékezték meg. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni.

A környéken lakóktól megtudtuk, hogy a ház lakatlan, a tulajdonosa évente alig néhányszor keresi fel. “Egy idősebb ember használja. Nagy ritkán jön ki, egy évben talán kétszer. Nem is lehet bemenni a kapun, olyan dzsungel van, gaz, fák nőttek be mindent.”

Hogy mi okozta a tüzet, azt nem tudják a Bozóky Gyula tér környékén. Bár a házban nem laktak, az nem volt üres, nagy halom összeégett használati tárgyat láttunk.

Balogh Csaba polgármester a Facebookon azt írta, hogy nem tartja valószínűnek a gyújtogatást, inkább a karban nem tartott elektromos hálózat hibája lehetett a tűz oka. Más véleményen voltak többen is azok közül, akikkel beszélgettünk. Szerintük inkább a gyújtogatás valószínű. A váci tűzoltóságon kérdésünkre azt válaszolták, hogy holnap a parancsnoktól kaphatunk információt.

Előző cikkSzuperholdat láthatnak szerdán a gödiek
Következő cikkKitüntető díjat kapott Göd városától Dézsi Yvett