Augusztusban 22 évesen az ötödik felnőtt világbajnoki címével a kajak-kenu örökös bajnokává váló Kőhalmi Emese sprint és maratoni távon is bizonyított idén.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a gödi Kőhalmi Emese lett a magyar csapat legeredményesebb kajakosa Metkovicsban, az ICF maraton világbajnokságon. Egy ezüst és egy bronz után egy világbajnoki címet is magáénak tudhat. Az utanpotlassport.hu készített interjút a sportolóval az eddigi eredményeiről és a jövőbeli tervekről. A lapnak Emese elárulta, hogy az olimpia és az edzősködés is ott lebeg a szeme előtt.

Igyekszem mindig a legközelebbi célokra fókuszálni, de előre is kell tervezni; az ötszáz méteres távra készülünk majd elsősorban, kiegészítésként viszont a maraton is megmarad, ami alapozásnak is kiváló. Eddig a hosszabb távok álltak hozzám közelebb, az utóbbi időben viszont az olimpia miatt az ötszáz méter felé is elkezdtem közeledni, azt is megszerettem. Az ötkarikás játékokra való kijutás ott motoszkál a fejemben, mint minden élsportolónak.

Egy biztos, rengeteget kell még addig dolgozni. Egyébként az edzéseken és a versenyeken kívül is a kajakozás teszi ki az időmet, ugyanis edzőnek tanulok; úgy érzem, sokat tudok belőle profitálni aktív sportolóként, de később fiatalabbakkal is szívesen foglalkoznék majd” – mondta Emese a lapnak.

Előző cikkMotoros siklóernyőst mentettek Gödnél a váci önkéntes tűzoltók
Következő cikkÍgy juthat ingyen muskátlihoz Gödön