Magyar bajnokságot nyert a Czirbus Máté, Kecskés Csaba, Garamszegi Ákos, Nagy Nimród összeállítású gödi K4-es egység U13-14 2000 méteren. Augusztus 2-4. között Szegeden rendezik az U10-U14 korosztály számára az országos bajnokságot, ahová a Gödi SE kajak-kenu szakosztálya 64 versenyzővel nevezett.

A Maty-éren 3 napon keresztül zajlanak majd a versenyek 91 nevezett egyesület versenyzői között, az U14-es korosztály részére 1000 m-en és 2000 m-en lesznek egyéni küzdelmek, a náluk fiatalabbak csak 2000 m-en versenyeznek. A négyes egységek pedig minden korosztályban 1000 m-en és 2000 m-en versengenek egymással.

Pélyi Dávid az U10-U11-es korosztályba tartozó kajakozóink edzője, Sinkó László pedig az U12-U14-es korosztály felkészítését végzi. Mindketten edzőtáborban voltak a bajnokságot megelőző héten, Dávid Tiszafüreden, Simi pedig Faddon. A bajnokság előtt itt még van lehetőség egy kicsit magasabb terhelésre, több napon is két edzést tartottak az edzők a résztvevőknek, és természetesen kialakultak a végső elképzelések, ki, miben, milyen versenyszámban, a csapathajók milyen összetételben szállnak majd versenybe Szegeden.

Fadd, edzőtábor

Simi beszámolója szerint Faddon kiváló lehetőségeik voltak. A Duna egyik holtága található ott, szinte tükörvízen tudtak készülni, a körülbelül 10 km hosszúságú területen minden tervezett edzést maradéktalanul el tudtak végezni, és szerencséjükre az időjárás is kedvezőbb volt már a megelőző hetek őrült forrósága után. Nappal nem nagyon ment már 30 fok fölé a hőmérséklet, éjszaka pedig átszellőzhettek a szobák is, nyugodt volt a pihenés mindenki számára. A szállásuk a vízparttól 70 méterre volt, vagyis könnyedén tudták mozgatni a kajakokat a szállás és a vízpart között (mivel csónakház nem volt, így a panzió udvarán tárolták a hajókat). A kétágyas szobák és az étkezések minősége is megfelelt az igényeiknek, az edzések mellett ezek legalább olyan fontos dolgok, hiszen a pihenésnek és a regenerációnak elengedhetetlen szerepe van a gyerekek fejlődésében. Ezeken felül az ilyen edzőtábor a fiatalok közötti szociális kapcsolatok elmélyítésére is alkalmas, amelyek több szempontból is előtérbe kerülnek, elég ha csak a csapathajók összeállítására gondolunk, hogy a résztvevők jól meglegyenek egymással magánemberként is. A szegedi országos bajnokság kapcsán Simi nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, azzal a teljesítménnyel maradéktalanul elégedett lenne, amit a gödi kajakosok a Régiós Akadémia Kupán és a Pest Vármegye Bajnokságon felmutattak, amikor az éremtáblázat első 10 helyezettje között végeztek az egyesületi rangsorban.

Szép volt fiúk!

Főkép: Facebook

Előző cikkHatalmas izgalmak a cselgáncsozóknál: Pongrácz Bence a fejére esett, csapata kikapott Olaszországtól
Következő cikkMilliók úszhatnak el, ha erre nem figyel