Március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján változik a vonatok, buszok és a hévek közlekedési rendje. Szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.

A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity vonatokhoz, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest között közlekedő Tokaj IC-vonatokhoz, a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart IC-vonatokhoz, a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC-vonatokhoz és a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonathoz.

A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, az ünnepi rendezvények kapcsán várható forgalomkorlátozások folyamatosan frissülő listája, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/40204

Március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon. A menetrend itt tekinthető meg: https://www.mav-hev.hu/hu/menetrendek

Előző cikkNem erre számítottunk az év első meccsén
Következő cikkEgyütt ünnepel a Kárpát-medence középiskolás ifjúsága március 15-én