Június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek.

Gödöt is érinti a változás, visszaáll a korábbi jogrend. Vajda Viktória képviselő válaszát ezzel kapcsolatban alább olvashatják.

Kép: Facebook

„A június 15-től visszatérő képviselő-testületi ülések bizonyos formában valóban változást jelentenek. Ugyan 2020 novemberében a javaslatomra létrehoztuk a Képviselői Tanács online egyeztetéseket, ahol gyakorlatilag a teljes testület, és a hivatali szereplők jelenlétében vitathattuk volna meg az ülésen az előterjesztéseket, a kezdeményezés hamar hamvaiba hullott. Egy idő után a mi frakciónk kivételével csak alkalomszerűen bukkant fel más képviselő, így érdeklődés hiányában megszűnt.

Mindettől függetlenül a körzetem lakosaival napi kapcsolatban maradtam, az ügyek nem fogytak el, a teendők ugyanannyira égetőek maradtak. Személyes találkozási lehetőségek híján online egyeztetéseket tartottunk a releváns szakmai szervezetekkel. A Szakáts-kert, az oktatási-nevelési intézmények, a zöldfelületi ügyek, a közlekedés mind folyamatosan napirenden voltak a naptáramban. A hulladékkezelés ügye prioritás volt, igyekeztünk a lehetőségekhez mérten javítani a szolgáltatás gyakoriságát és minőségét. Ezen kívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy a körzetem közlekedési ügyeinek megoldása nagyon jó irányba halad, több forgalmi-felülvizsgálati előrelépés is történt, amivel a lakosok mindennapjait fogjuk tudni megkönnyíteni, valamint a Feneketlen-tónál a parkolás ügyében is elmozdulás történt. Az elmúlt hónapokban folytattuk az Alsógöd 100 előkészítését, a nyáron átadásra kerülnek a helytörténeti tablók is a nevezetes helyszíneken. Beadtunk egy pályázatot az Alkotmány utca felújítására is, nagyon várom az eredményt, remélem sikeres lesz. Egy korábbi pályázat eredményeként az Arany László sétányon hamarosan megkezdődhet egy fejlesztés, a Csónakház terve is elkészült, és további lehetőségek is kilátásban vannak.

A Pest Megyei Önkormányzat szintén átállt az e-mailes képviselői munkára, a havonta érkező előterjesztéseket a frakciómmal véleményeztük, többször adtunk be módosító javaslatot, leginkább a Különleges Gazdasági Övezet, valamint a terület- és településfejlesztési koncepciók kapcsán.

A munka tehát nem állt meg, csak átalakult. Most visszatérünk a testületi ülésekhez, amik remélhetőleg ezt a munkaívet csak tovább tudják vinni, és a jó gyakorlatok folytatásra és beépítésre kerülnek.”

Előző cikkRóka vagy nyest? Szavazzon!
Következő cikkAz igazolvány csak a második oltással lesz érvényes