A Rómaiak útján átadták a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület legújabb szertárát, így most már Göd is rendelkezik tűzoltó állomással. Ezzel a nagy múltú, 110 éves Gödi Önkéntes Tűzoltóegyesület régi vágya valósult meg. A megjelentek között ott volt Göd frissen megválasztott polgármestere, Kammerer Zoltán is.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a fűthető szertár építéséhez segítséget kértek a váci és gödi önkéntes tűzoltók. Az eredmény nem maradt el.

Az átadási ünnepségen részt vettek a kormány képviselői: dr. Bíró Attila kormányzati szakmai koordinációért felelős helyettes államtitkár, a Miniszterelnöki Kabinetiroda tagja, valamint Dr. Sölch Gellért Boldizsár, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára. Jelen voltak a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői, élükön Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornokkal, tűzoltósági főtanácsossal, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával. Ott volt Szabó István, a Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke is. Német vendégek is tiszteletüket tették a kivételes eseményen: a testvérváros küldöttségét Gerd Wimmer vezette.

Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke kezdte a köszöntőket, majd a magasrangú vendégek is felszólaltak.

A helyiek a tűzoltózenekar játékát is élvezhették.

A tűzoltózenekar játékát is meghallgathattuk – Felvétel: Gödi Hírnök

A gödiek számára ezentúl már karnyújtásnyira lesz a segítség.

A kiemelt vendégek között volt Juhász Attila, Magyarország piacvezető építőanyag kereskedelmi hálózatának, az Új Ház Zrt. igazgatóságának elnöke, a gödi Piramis Építőház Kft. tulajdonosa, Nagy Zoltán, az SW Hungary Kft. vezetője, és Bagi Gábor az AC Plymo Vent Kft. vezetője is.

A képhez tartozó alt jellemző üres; DSC04691-1024x684.jpg a fájlnév

A korszerű szertárból jelképesen füstben gurult ki az egyik tűzoltóautó.

A képhez tartozó alt jellemző üres; DSC04646-1024x684.jpg a fájlnév

Nem maradt el a megszentelés sem.

A képhez tartozó alt jellemző üres; DSC04681-1024x684.jpg a fájlnév

Zárásként pedig a német testvérváros tűzoltó kapitányával cserélt ajándékokat a váci önkéntes tűzoltó egyesület vezetője.

Vidám pillanatok is voltak.

Gratulálunk az új szertárhoz, és köszönjük az önkéntesek munkáját!

Nézzék meg képgalériánkat:

Fotók: Gödi Hírnök

Előző cikkJól indul ez az év is! Ezt mutatják az idegenforgalmi adatok.
Következő cikkTeljes útzár, terelőút, egyirányúsítás – Kezdődik a gödi Duna út felújítása