Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Gödön. A kezelés pontos időpontja: 2023. május 31. Rossz idő esetén a védekezést tartalékidőpontban hajtják végre – tudtuk meg Göd város honlapjáról.

Az alkalmazott készítmény: Deltametrin.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. A szúnyoggyérítés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, az ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó, összegyűjtött vizet.

Előző cikkMegkapja az aranyat Göd?
Következő cikkLesújtó hír érkezett Szilárd kereséséről