Piros Gergely egy éve a polgármesteri hivatal rendezvényszervezője – korábban a nyaralóházaknál hasonló munkakörben dolgozott 3 évig. Vele beszélgettünk az idén még várható városi programokról.


Nagyon sikeresek a Zenés Sörkert estéi és a Kincsem Galéria tárlatai. Tervezik ezek folytatását? 

  • Eddig kétszer volt Zenés Sörkert, és amennyiben nem lesz szigorítás, szeptemberre tervezünk még egy nyárzárót. Ennek a műsorát most szervezzük. A Kincsem Galériában augusztus 7-én lesz egy érdekes fotókiállítás megnyitója. A Nő az Anya mögött című tárlaton speciális nevelésigényű gyerekek édesanyjairól lesz egy portrésorozat. A megnyitón közreműködik a Boldogságcseppek Alapítvány, a Gödi Anyák Angyalai és a Zenit Általános Iskola.

Említette, hogy a legnagyobb rendezvénysorozat augusztus huszadikán várható.

  • Igen, augusztus 20-án 3 helyszínen lesznek programok: a Gróf Széchenyi Ödön parkban Alsógödön, a Kincsem Udvarházban és a Duna-part nyaralóházaknál. Mindenhol két koncert és egy vizuális program lesz. Ez utóbbi részben azért, mert idén tüzijáték nem lesz. Két helyszínen az Aserdus Tűzszínház Szikra Show című előadása lesz 3 tűzzsonglőr hölggyel, míg a Kincsem Parkban fényfestés lesz – a Pontaszembe! művészeti csoport fényinstallációja.
  • A program délután 4-kor a nyaralóházaknál a városi ünnepséggel kezdődik, itt adják át a Pro Urbe és a Pro Vigilantia díjakat.
  • A zenei műsorokat igyekeztünk sokoldalúan összeválogatni. Alsógödön az első program Molitor Éva zeneiskolájának a programja lesz, a Molitor Music School koncertje. Az udvarházban népzenével kezdünk, a Búzaszem iskola növendékeinek Regruta zenekara lép fel. A nyaralóházaknál az első koncerten a Gödön és országszerte a gyerekek körében nagyon népszerű Iszkiri zenekar lép fel.
  • A nagykoncertet Alsógödön a népszerű Göod Times Blues adja, míg az udvarházban a Krokodill latin duó. A nyaralóházaknál a bulik zenekara a Kispéntek együttes. Ők este nyolctól zenélnek és igazi örömzenét játszanak. Az élő zenés programok után mindhárom helyszínen dj-k szolgáltatják a talp alá valót éjfélig, és persze mindenhol folyamatosan lesznek kitelepült vendéglátó egységek.

Milyen programokat tervez a város az év további részében?

  • A városnak vannak tervei az év további részére is, de meg kell várnunk az augusztus végét, szeptember elejét, hogy lássuk, mit tudunk valóban megtartani. A programot december 31-ig már januárban összeraktuk és reméljük, tudjuk tartani őket. Ahogy említettem, szeptemberben lenne a Zenés Sörkert, vannak az állami ünnepségek, mint október 23., illetve október 6. Tervezünk egy halloween estet a Kincsem Udvarházban, kézműves vásárral, fényfestéssel, kiállítással egybekötve. Decemberre be van tervezve egy mikulásműsor és az adventi vásár. Bízunk benne, hogy minden programunkat meg tudjuk valósítani.
Előző cikkÖzönvíz Gödön: van, ahol nincs áram, máshol megteltek a csatornák
Következő cikkHolnap tetőzik a Duna, de Göd nincs veszélyben