Miért ne? Nálunk bevált. Ezt a receptet ezer éve találtam egy német női magazinban. Ezzel villogtak a lányaim akkor az oviban, most meg ők sütik a munkahelyi karácsonyi partikra. Már amikor nem sodorja el az ünnepséget a járvány.
Szóval a narancsos-mandarinos kuglóf vagy koszorú tulajdonképpen egy vitaminbomba. Na jó, van benne azért cukor is meg liszt is – az utóbbiból két féle. Nagyon hamar elkészül, utolsó pillanatos ajándéknak is bevethető, mi celofán sütőzacskóba csúsztatjuk olyankor és díszítjük.
Hozzávalók:
175 gramm vaj vagy margarin
200 gramm cukor
1 csipet só
egy kezeletlen héjú narancs
6 tojás
200 gramm búzaliszt
125 gramm kukoricaliszt
egy csomag sütőpor
tisztán 20-30 deka mandarin
olaj a sütőformához
porcukor a szóráshoz
A puha vajat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs héjával és a tojásokkal. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a velük elkevert sütőport. A megtisztított, gerezdekre szedett mandarint a masszába keverjük (én a narancsot is hozzá szoktam vagdosni), a tésztát két 16 centis vagy egy 24 centis kuglóf- vagy koszorúformába öntjük. Egyenletesen elsimítjuk és 200 fokon 50 perc alatt megsütjük. Csomagolás előtt hagyjuk teljesen kihűlni és aztán porcukrot szitálunk rá.