Miért ne? Nálunk bevált. Ezt a receptet ezer éve találtam egy német női magazinban. Ezzel villogtak a lányaim akkor az oviban, most meg ők sütik a munkahelyi karácsonyi partikra. Már amikor nem sodorja el az ünnepséget a járvány.

Szóval a narancsos-mandarinos kuglóf vagy koszorú tulajdonképpen egy vitaminbomba. Na jó, van benne azért cukor is meg liszt is – az utóbbiból két féle. Nagyon hamar elkészül, utolsó pillanatos ajándéknak is bevethető, mi celofán sütőzacskóba csúsztatjuk olyankor és díszítjük.

Hozzávalók:

175 gramm vaj vagy margarin

200 gramm cukor

1 csipet só

egy kezeletlen héjú narancs

6 tojás

200 gramm búzaliszt

125 gramm kukoricaliszt

egy csomag sütőpor

tisztán 20-30 deka mandarin

olaj a sütőformához

porcukor a szóráshoz

A puha vajat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs héjával és a tojásokkal. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a velük elkevert sütőport. A megtisztított, gerezdekre szedett mandarint a masszába keverjük (én a narancsot is hozzá szoktam vagdosni), a tésztát két 16 centis vagy egy 24 centis kuglóf- vagy koszorúformába öntjük. Egyenletesen elsimítjuk és 200 fokon 50 perc alatt megsütjük. Csomagolás előtt hagyjuk teljesen kihűlni és aztán porcukrot szitálunk rá.

Előző cikkKarácsonyra – két klasszikus egy csapásra
Következő cikkGödi képviselők az iparűzési adó felezéséről