Munkatársunknak, Konkoly-Thege Györgynek Szlovéniában nyílt fotókiállítása a népszerű nyári rendezvényről. Hamisíthatatlan Sziget-hangulat árad a fényképekről, amelyeket a ljubljanai Liszt Intézetben augusztus 11-ig láthatnak az érdeklődők. A Szabadság szigete címmel megrendezett tárlat fotóiból itt is bemutatunk néhányat.

Konkoly Thege György így vall a Sziget fotózásáról: “Az első fesztiválon, amit akkor Diákszigetnek neveztek, 43 ezren voltak, a tavalyin, a két év szünet után újra megrendezett 28. fesztiválon 452 ezren. Ez a húsz év nem csak a nézőszámban jelentett nagyon nagy változást – a kicsi városi fesztiválból egy díjnyertes megarendezvény lett. A méretek miatt természetesen veszített kezdeti bájából, de a sokszínű és világszínvonalú zenei program, a folyamatosan javuló körülmények, az egyre színesebb installációk és kísérőprogramok mind biztosítják, hogy a fiatal generáció naptárában biztos helye legyen az augusztusi budapesti napoknak. A vendégek jó része Európából jön, de a fellépők és a résztvevők a világ minden országát képviselik”.

Én mindegyik fesztiválon voltam, és 2005 óta fotózok is a Szigeten. Az embereket, az érdekes helyszíneket szeretem fotózni, nem annyira a koncerteket. Amikor kint vagyok, folyamatosan járom a nem túl kicsi Hajógyári-szigetet – nagyon remélem, hogy a kiállítás ad egy izgalmas képet erről a világhírű fesztiválról.”

Forrás: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Ljubljana | Sziget Fesztivál – A Szabadság szigete – Fotókiállítás (culture.hu)

Előző cikkEz volt az utolsó csepp: “5 halott újszülöttet találtak egyetlen hét alatt”
Következő cikkNeves zenésztársai idézik fel Török Ádámot