A Pesti úton, nem messze a felsőgödi állomástól színes forgatag vonzza az arra járók szemét. A tulajdonosok, egy kedves gödi roma házaspár, Brigitta és Ottó lelkesen meséltek nekünk a másfél éve működő boltjukról.

Mint mondják, az emberek szeretik az áruikat, nagyon megörülnek, mikor meglátják gyermekkoruk játékát, vagy nosztalgiáznak a ma is népszerű retró szódásüvegek, zománcozott edények láttán. Mert valóban van itt minden: rézmozsár, szenes vasaló, régi kávédaráló, gyerekjátékok, zománcos edények, porcelánok, demizsonok, csillárok, poharak, mérlegek, csetreszek.

Sajnos azért vannak, akiknek nem tetszik a közkedvelt bolt. Másfél évig az üzlet melletti sarkon béreltek az önkormányzattól egy 4 négyzetméternyi területet, ahol néhány sokéves Csepel és más kerékpárok álltak, amelyek valószínűleg sok érdeklődőt bevonzottak a retró vásárba. Egy jóakarójuk ezt lefényképezte, és panaszt tett a hatóságnál, hogy a tűzcsap a biciklik miatt nem elérhető. Ottó elmondta, hogy bár ez nem volt igaz (mert mindig ügyeltek a tűzcsap hozzáférhetőségére), sajnos a területhasználati engedélyüket nem hosszabbították meg.

A rengeteg árut Gödön, illetve Nógrád és Heves megyét járva vásárolják fel. A tárgyakat megtisztítják, kijavítják, hogy eladhatók legyenek. Nagy munka a napi ki- és bepakolás is. Bár csak a bejárat környékét kell ilyenkor rendezni, ez kétszer kb. másfél órát vesz igénybe.Van egy Facebook-oldaluk is, és a beszélgetésünk végén megemlítették, hogy minden érdeklődőt sok szeretettel várnak – akár csak egy kis nosztalgikus sétálgatásra az egykori, de megint közkedvelt tárgyak között.

Előző cikkRendkívüli bediktálás: ezekre figyeljen, hogy ne bukjon százezreket!
Következő cikkÓriási siker volt a Taiko Hungary Japándob Egyesület táborzáró koncertje