Elsők között számoltunk be arról, hogy hétfő 11 órakor vált hivatalossá a polgármester lemondása. Megkérdeztük az utca emberét is, mit gondol erről.

A cikk megjelenése óta rengeteg üzenetet kaptunk. Többen írták, hogy döntésképtelen volt a polgármester szerintük. Nem kommunikált a többiekkel, az országgyűlési képviselővel, csak a közösségi médiában üzengetett, egymaga akarta “uralni a települést”. Sokat ígért, semmi nem lett belőle. A saját “sleppjét” próbálta betenni, de érdemi munka nem volt.

Több helyen személyesen is kérdezősködtünk: az alsógödi vasútállomáson, a felsőgödi vasútállomáson, illetve a Széchenyi Ödön park környékén. Őszintén szólva, nem volt egyszerű olyan embert találni, aki ne fordult volna el, amikor a politika szóba került.

Alsógödön egy hölgy kifejezetten kedvelte Balogh Csabát, szerinte ilyen fiatal, ambíciózus, ügyes emberekkel kéne, hogy tele legyen a politika. Nagyon sajnálja, hogy lemond, de tökéletesen megérti “hogy ezt a rendszert nem tudja elviselni.” 

A felsőgödi vasútállomáson a legtöbb ember tőlünk értesült a polgármester lemondásáról. Többen nem is tudták, hogy ki a polgármester. Egy idősebb úriember szerint “annyit is ér a Balogh Csabika. Jött, ígért fűt, fát, bogarat, most meg szépen kitáncol. Ugye, ki tudja, hogy mi a valós indítéka. Jobb lett volna, ha csendben dolgozik.”

Egy hölgy szerint viszont “nagyon jó polgármester és nagyon jó ember is. Tényleg a szívén viselte a város sorsát, és bődületes, hogy a rosszindulatú politikai elit tönkretette.” 

Megkerestük a hivatalt is, ahol az alpolgármester elmondta, a testületen belül feszültség volt, melynek fő forrása szerinte Balogh Csaba lehetett. Szerinte “egy demokratikus választáson a gödiek többsége bizalmat szavazott Balogh Csabának, de idővel a lakosok többsége is belátta, hogy a személye minden területen gátat jelent.”

Fenti “közvéleménykutatásunk” nem reprezentatív, azaz nem feltétlenül tükrözi minden helyi lakos véleményét.

Előző cikkEloltották az Óbudai-szigetnél kigyulladt hajó lángjait
Következő cikkA NAV hamarosan küldi a gépjárműadó értesítéseket