Az őszi ingyenes zöldhulladék átvételi akció keretében a héten szerdán és szombaton vihették a helyiek – a legtöbb esetben zsákjaikat – a Samsung-gyárhoz közeli telephelyre.

A tulajdonos hölgy elmondta, hogy a tavaszi és őszi ingyenes átvételt az önkormányzat támogatja és ilyenkor naponta átlagosan 300 háztartásból hozzák el a zöldhulladékot. Többen egész évben gyűjtik, és ilyenkor hozzák el. Örülnek a lehetőségnek. Az átadásnál lakcímkártya bemutatása volt kötelező. Az üdülőtulajdonosok az utolsó hulladékszállítási díj számlájával, vagy annak feladóvevényével igazolhatják, hogy gödi nyaralójukból származik a zöldhulladék. 

Korábban mi is megszavaztattuk olvasóinkat arról, hogy maradjon-e Gödön az ingyenes zöldhulladék-lerakás. A válaszolók elsöprő többsége, 94%-a akkor úgy szavazott, hogy nem szeretné, ha megszűnne ez a szolgáltatás. Ezt az igényt a döntéshozók is érzékelték, és meghosszabbították év végéig az ingyenes lerakás lehetőségét. Idén még december 8-án és 11-én adhatják le ingyenesen a zöldhulladékot a gödiek.

Megnéztük, hogyan zajlik a zöldhulladék átadása, és pár lakost megkérdeztünk a tapasztalatairól is.

“Itt-ott hallottunk róla, hogy most el lehet juttatni ide a zöldhulladékot. Nyáron máshogy van, akkor speciális zsákot kell beszerezni és elviszik a ház elől. A kerti boltban mondták, hogy ősszel már nem kell speciális zsák, hanem akármilyen zsákba bele lehet tenni és fizetni kell a hulladékkezelőnek és akkor elviszik – de ez csak október 29-ig volt. Most meg ide lehetett hozni ingyenesen” – mondta egy hölgy.

“Fontos, hogy van ez a lehetőség. Csak ide hozzuk a hulladékot, a zöldhulladékot és gallyhulladékot” – mondta egy másik lakos.

Előző cikk​December 12-én lép életbe a Volánbusz új menetrendje
Következő cikkMit gondolnak a gödiek az oltásról?