Nagy küzdelemben 33-31 -re nyert a Gödi SE az Esztergomi Vitézek RAFC ellen az NB II-es női kézilabda-bajnokság Északi csoportjában.

Sok néző volt kíváncsi a bajnokság harmadik és negyedik helyezettjének összecsapására. A jó színvonalú, változatos mérkőzésen gödi győzelem született, mellyel pillanatnyilag a 2. helyen állnak, igaz, az utánuk következő váciak eggyel kevesebb meccset játszottak.

A mérkőzés után röviden beszélgettünk Szenes Bettinával, aki a csapat gólkirálya ebben a szezonban.


Kedves Bettina, hány gólt dobott a mai meccsen?

Nem tudom, nem szoktam számolni – nem az a lényeg, hanem az, hogy nyerjünk csapatként. Az csak plusz, ha én hozzá tudok tenni.

Milyen volt a mai meccs?

A mai meccsre úgy készültünk, hogy nehéz lesz, ez be is bizonyosodott, mert nagyon jó csapat az Esztergom. Mindent betartottunk, amit megbeszéltünk, így sikerült nyerni.

Kíváncsiak voltunk a csapat edzőjének, Tősér Tibornak a véleményére is a mai játékról.
Küzdelmes meccsen, de végül sikerült nyerniük.

Igen, erre is számítottunk. Az Esztergom egy nagyon jó csapat, a tavalyi évben talán másodikak lettek a bajnokságban. Egy rutinos, összeszokott gárda, évek óta ezzel a garnitúrával játszanak. A legtöbbjük NB I-et megjárt játékos. Nagyon gratuláltam a lányoknak, mert amit taktikában megbeszéltünk, azt nagyon szépen végre tudtuk hajtani, voltak nagyon jó teljesítmények. Mind támadásban, mind védekezésben jól játszottunk. A támadásokat meg tudtuk akasztani, kifogtuk őket, zavaróval védekeztünk – zavart tudtunk kelteni a támadó játékukban. Alapvetően ez volt a cél, hogy a középső területről minél kevesebbet tudjanak próbálkozni. 

A támadásainknál Szenes Bettit kifogták, aki nálunk vezeti a góllövőlistát és a csoport mezőnyében is a második. Már az első félidő huszadik percétől szoros emberfogással fogták – így alapvetően ő nem tudta szervezni a játékot. Azt gondolom, hogy a csapatnak ez mutatja a nagyságát, hogy ezt is túl tudtuk élni. Szerencsére a lányok ezt nagyon jól megoldották. Nyilvánvalóan egy ilyen rangadót csak úgy lehet megnyerni, ha vannak nagyon jó egyéni teljesítmények és a csapat együtt tud dolgozni, egymásért.

Milyen változás van a csapat játékosállományában az idei bajnokságban?

Nagyon sok fiatal jött hozzánk. Megmaradt a csapatnak a magja, 5-6 ember. Mellé sokan jöttek, közülük nyolcan még ifikorú játékosok. Azt gondolom, hosszútávon nagy jó dolog, hogy ezekkel a fiatalokkal is ilyen szép eredményt tudunk, mint a mai. Nyilván, mivel a csapat jelentős része fiatal, ebben lehet hullámvölgy, mint ahogy ezen a mérkőzésen is volt, de azt hiszem, sikerült egész jól beépíteni a fiatalokat. Az ő erényeiket próbáljuk a pályán hasznosítani, mind védekezésben, mind támadásban – az energikusságot, a gyorsaságot, a frissességet. A rutinosabbak hozzáteszik a maguk taktikai tudását, és azt gondolom, ez egy egész jó elegy.

Mi a céljuk a bajnokságban?

Az, hogy jó eredményt érjünk el. Kitűzött céljaink nincsenek, de nyilván idén is az első hat volt az elvárás. De az, hogy megnyerjük, nem cél. Mi azt szeretnénk, hogy aki itt van, szeresse a kézilabdát, szeressen játszani – mellette, ha van eredmény, az még külön öröm.  

Előző cikkIsmét Emberöltő koncert Gödön, a Rizmajer Sörházban!
Következő cikkSzerda délelőttig még kitöltheti online a népszámlálási kérdőívet