Kisajátítana az állam egy jelentősebb erdőt a Samsung-gyár közelében. Nemzetgazdasági szempontra hivatkoznak, amely egy kiemelt beruházást takar.

A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán található dokumentumból az derül ki, hogy elindítanak egy kisajátítási eljárást egy gödi erdős területtel kapcsolatban. Mintegy 50 tulajdonost értesítenek erről. Köztük vannak olyanok, akik nem is a városban élnek, felsorolnak ugyanis mezőkövesdi címet is.

Hivatalosan úgy fogalmaznak: “a Göd, 079 helyrajzi számú ingatlanra kisajátítási eljárás megindítása és elidegenítési tilalom a bejegyzése iránt” keresték meg a hivatalt, és ezt az eljárást el is indítják. Ennek része, hogy ezek után a tulajdonosok bárkinek nem adhatják el területüket.

Az eljárásról értesítik a NIF Zrt.-t is, ebből egyértelmű, hogy itt épülhet majd meg a Samsung beruházást segítendő, új M2-es csomóponthoz vezető út. Arról már nem is beszélve, hogy a határozatban ezt le is írják: az … “M2 területű, autóút új csomópont megvalósítása” projekt, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. (A meghökkentő, meglehetősen magyartalan fogalmazást a szöveghűség okán nem változtattuk meg.)

Előző cikkJó reggelt mama, Guten Morgen Papa – egy kétnyelvű művészcsalád Gödön
Következő cikkA hétvégén másképpen számítson a vonatokra