A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó a szavazatok 58,08 százalékát kapta az időközi polgármester-választáson – olvasható a valasztas.hu oldalon. Az adatok még változhatnak a 100%-os feldolgozottságig, cikkünket folyamatosan frissítjük.

Kammerer Zoltán ezzel Göd új polgármesterének mondhatja magát, ugyanis a 21 óra 27 perckor frissített adatok szerint a szavazatok 57,31%-át kapta.

A másik két induló közül Szilágyi László alpolgármester, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje kapta a második legtöbb szavazatot (28,76%)

Rataj András, független jelöltre a szavazók 13,93 százaléka voksolt.

Gödön egyébként ma az 5. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt is választottak. A jelenlegi adatok alapján Kammerer itt is fölényesen, a szavazatok több mint 50%-ával nyert.

Kammerer decemberben közölte a nyilvánossággal, hogy befejezi profi kajakos pályafutását. A kajakos öt olimpián vett részt, először 1996-ban Atlantában versenyezhetett. A 2000-es sydney-i játékokon két (K-2 500 és K-4 1000 méter), négy évvel később Athénban egy (K-4 1000 méter) aranyérmet nyert, illetve 2012-ben ezüstérmesként végzett Londonban (K-4 1000 méter).

A sportlegenda a Gödi SE színeiben tanulta a kajakozás alapjait. Karrierje során három világbajnoki és hét Európa-bajnoki címet is szerzett, ezekkel együtt összesen 39 érme van nagy világversenyekről.

A háromszoros olimpiai bajnok március 22-én jelentette be, hogy úgy döntött, indul a polgármester választáson.

“Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – nyilatkozta a bejelentéskor.

Mint ismeretes, azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert februárban lemondott Balogh Csaba momentumos polgármester.

Előző cikkSuhajda Szilárd elindulhat a világ tetejére
Következő cikkIdőseket támogatva támogatáshoz juthat Göd is!