Programokból nem lesz hiány, felnőtteknek és gyermekeknek is készülnek a szervezők pazar élményekkel.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az M1 adásában elmondta, hogy aki mostanában látogat a Balatonra, az nem fog csalódni, hiszen elindultak a gasztroprogramok. A szüreti felvonulások, bornapok, töknapok, zenei fesztiválok időszaka következik. Sikerült kitolni a szezont: a hétvégéken újra benépesülnek a balatoni települések, egész szeptemberben színes a kínálat a programokból.

A belföldi vendégeken kívül érkeznek külföldről is: 400.000 feletti a szállásfoglalások száma. Németországból, Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Lengyelországból is érkeznek látogatók. Közben Veszprémben folytatódnak az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat rendezvényei is, ami szintén sok turistát vonz.

Budapest és a Balaton pezsegni fog ősszel is, de több más belföldi célpont van, ahová érdemes ellátogatni. A szakértő ide sorolta az Őrséget és Észak-Magyarországot, kiemelve Kisvárdát is, ahol ősszel is bőven találunk programot.

A Közép-Duna vidék, a Budapest környéki települések továbbra is favoritok, Tokaj és környéke robbanásszerűen fejlődött, Eger és környéke szintén népszerű, Sátoraljaújhely kalandparkja is rengeteg látogatót vonz, ahogy Pécs és Szeged is. Noszvajt is megemlítette a szakértő, ami Magyarország egyik legtisztább levegőjű települése, ahogyan a Rétközi-tó környéke, Kisvárda vonzáskörzete is rendkívül gazdag természeti és élménykínálatban. A Cinemaqua a külföldi vendégeket is vonzza, ami komoly forgalmat jelent a vendéglátó helyeknek.

Előző cikkÚjra kellett éleszteni egy embert a Dunakeszi Feszten
Következő cikk​Potápi Árpád János: a gyerekekben erősíteni kell a magyarságtudatot és a hazaszeretetet