2024. június 7-én díjazták a Magyarország jó tanulója, jó sportolója és a Magyarország tehetsége pályázat kiválóságait. Előbbi az általános iskola 5-8. osztályos, utóbbi a 9-13. évfolyamos tanulókra vonatkozó pályázat. Gödről 3 ifjú kajakos kapta meg a kitüntetést, akik a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói. Czirbus Máté, Kovács Bozsidár és Varga Zalán érdemelték ki az elismerést a kiváló tanulmányi és sporteredményeik után.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Duna Arénában adta át az elismeréseket azon sportembereknek, akik 2023-ban világ- vagy Európa-bajnokságon 1-3. helyezést értek el (a többiek postán kapták meg az elismerő oklevelet), és meghívták a fogyatékosok sportjának a kiválóságait is. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerésre 711 felső tagozatos, a Magyarország tehetségére pedig 232 középiskolás pályázott sikeresen. A 943 diák közül a 72 legjobb eredményt elért sportoló kapott meghívást a díjátadóra.

A Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázaton való indulás feltétele volt a 4,8-5,0 közötti tanulmányi eredmény (2022/2023-as tanév), és az országos bajnokságokon, illetve diákolimpiai országos döntőben elért 1-6. helyezés megszerzése egyéniben vagy csapatban (2023-as év). Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár gratulált a díjazottaknak, és köszöntőjében kiemelte, hogy a pályázatoknak az a közös célja, hogy elismerjék azokat a fiatalokat, akik kiemelkednek a korosztályukból, akik nemcsak az elért eredményeikkel, hanem a hozzáállásukkal, alázatukkal és a kitartásukkal is példát mutatnak. Tiszteletre méltó, hogy a díjazottak a több lemondással járó utat választották, egyfajta átlagtól nagyon eltérő életvitellel érik el a céljaikat, példát mutatva azzal is, hogy jó időbeosztással, határozott és motivált cselekvéssel a sporton túl a tanulásban is kiemelkedően teljesítenek.

A 3 gödi díjazott eredményei (tanulásban mindhárman kitűnőre végeztek):

– Czirbus Máté (2023-ban 6. osztályos tanuló): kajak OB 3. hely, MK2 U13 2000 m

– Kovács Bozsidár (5. osztályos tanuló): kajak OB 1. hely, MK4 U12 2000 m; diákolimpia országos mezei futás döntő, III. korcsoport, csapat 2. hely

– Varga Zalán (8. osztályos tanuló): kajak maraton OB 1. hely, K1 U15 15 km

Előző cikkÖt győzelem a Gyulay Zsolt Regionális Akadémiai Kupán
Következő cikkEURO-2024 – Falunapi fiesztához hasonlított Szalai Attiláék nyilvános edzése