Európa közepébe vezető utazásnak nevezte az április 28-án kezdődő magyarországi látogatását Ferenc pápa, aki köszönetét fejezte ki a magyaroknak odaadásukért, mellyel az útját szervezik. A köszönet a gödieknek is szól, mert két asztalosmester napi tizenkét órában dolgozik Gödön azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet magyarországi látogatásán. 

Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben, a liturgiai év ezen időszakában szokásos Mennyek Királynője-imádság után elmondta, hogy pénteken háromnapos látogatásra indul Budapestre.
    

Kijelentette, útja a 2021 szeptemberében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából tett korábbi látogatása “teljessé tétele”.
    

Ferenc pápa hangoztatta, Európa közepébe utazik, mely felett továbbra is a háború fagyos szelei fújnak.
    

Hozzátette, “a rengeteg ember elmenekülése miatt sürgető a humanitárius kérdések napirendre tűzése”.
    

Ezután Ferenc pápa magyar testvéreihez fordult, akik – szavai szerint – várják őt.
    

“Tudom, hogy nagy odaadással készítitek elő az érkezésemet. Szívemből köszönöm ezt nektek” – mondta a pápa.

Göd, 2023. április 15. A Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatására készülő székek egyikén dolgoznak a Gödi Piarista Szakmunkásképző asztalosműhelyében 2023. április 15-én. A műhelyben huszonegy darab szék készül a pápalátogatás helyszíneire. MTI/Kovács Attila

Mint azt korábban már megírtuk, a Gödi Piarista Szakmunkásképző asztalosműhelyében készítik a székeket a pápalátogatás helyszíneire.

Ferenc pápa a jövő vasárnap Budapesten mutatja be a vasárnapi misét, és mondja el a Mennyek Királynője-imádságot.
    

-MTI-

Előző cikkA kiserdei játszótéren lesz a madarak és fák napja
Következő cikkVégigtekertünk a gödi kerékpárúton