A fenntarthatósági hét minden évben nagyszabású eseménysorozat az iskolában.

Benkő Csilla, ÖKO Munkacsoport vezető beszámolóját olvashatják.

A Gödi Németh László Iskola és AMI tanulói, szülők és tantestülete egyaránt kiveszi részét a programokból. A PontVelem keretében több, Kárpát-medencében meghirdetett nemzetközi pályázat indult, melyen iskolánk eredményesen szerepelt.

Az „Elő az elemmel!” elemgyűjtő tavaszi versenyben nagy lelkesedéssel 830 kg elem gyűlt össze, ezzel az országban a 27., Pest vármegyében 3. helyen végeztünk, alapítványunk 40.000 forintot nyert, mindenkinek köszönjük!

Az „Elő a telóval!” mobilgyűjtő tavaszi versenyben 115 db mobiltelefon gyűlt össze, köszönjük, ezekből ugyanis értékes érmék, plakettek készülnek. Az országos versenyben 41. helyen végeztünk.

Az EQka sütőolajgyűjtésben a 2. félévben 376,4 litert gyűjtöttünk.

A „Tartsd körforgásban!” kreatív pályázaton az újrahasznosított anyagokból készült pályázati munkák közül Petz Janka 8.b osztályos tanuló „Másodvirágzás” című, (a nagymama csipkés terítőjéből és színesvirág-horgolásaiból újraálmodott női felső kis szütyővel és hozzávaló ékszerekkel papírmaséból) az 5-8. osztályos korosztályban nemzetközi 1. díjat nyert, melyhez Jankának gratulálunk, egyúttal további sok sikert kívánunk! Janka felkészítő tanára Benkő Csilla rajztanár.

A „Legaktívabb Iskola” pályázatot Bereginé Antal Csilla mesterpedagógus nyújtotta be, bemutatva abban a fenntarthatósági héten zajlott sokrétű fenntarthatósági és ökotudatos tevékenységet. Nem csak a tanórákon szerveztünk a témában kiselőadásokat, projektórákat, hanem az udvarunk szépítéséhez virágokat ültettünk az „1 osztály 10 palánta” akcióval, valamint kirakós fakockákat készítettek hulladékból Tóth Tamás művésztanárral a tanulók. A Családi/DÖK/ÖKO szombati napon színes programokkal vártuk a szülőket, családokat: Kahoot gyógynövénykvíz, családi vetélkedő, fenntartható divatbemutató, kézműves foglalkozások zajlottak a fenntarthatóság jegyében. Részt vettünk a Zöld Okos Kupa Magonc/Palánta versenyén, szerveztünk gardróbvásárt, kirakodó vásárt, a Föld napja alkalmából rádiós műsort, és közös éneklést tartottunk Sipos-Bulcsú Kadosáné énektanár vezénylésével. Pályázatunkat a zsűri kiemelte és az ország 10 legjobbja közé szavazta be, így a Gödi Németh László Iskola 100.000 Ft alapítványi támogatásban részesült. Köszönjük a nagyszerű pályázatot és mindenki munkáját!

Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre a Normafa Rendezvényházban került sor 2024.06.12-én, melyen Janka átvehette a nemzetközi díjat és a komoly ajándékokat az AlmaZöld Alapítvány szervezőitől. A rendezvényt a minisztérium és nonprofit alapítványok szponzorálták. Az eseményen nagy sikerű állatbemutatót láthattunk, melyen humorosan hívta fel a figyelmünket az előadó az állatokra való fokozott odafigyelésre, minden állatnak (héja, fülesbagoly, sün, gabonasikló, görény) igényét szem előtt tartva. A díjátadó szünetében többfogásos ebéddel, süteménnyel, üdítővel, kávéval kedveskedtek a megjelent diákoknak és a tanáraiknak. A napot a mindenki által szeretett Gyermekvasút-kirándulással zártuk. Köszönjük a figyelmes vendéglátást, a méltó ünneplést!

Mindenkinek a munkáját nagyon szépen köszönjük, együtt értük el ezeket a kiemelkedő sikereket!

Benkő Csilla ÖKO Munkacsoport vezető

Előző cikkNotebookokat kaptak a Huzellás diákok
Következő cikkEURO 2024 – Még nincs igazi futballhangulat Kölnben