Rákosrendezőnél egyik vágányon sem közlekedhetnek a vonatok a felsővezeték-szakadás miatt, ezért a Nyugati pályaudvar-Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között szünetel a vonatforgalom a felsővezeték helyreállításáig. Jelentősen nőnek a menetidők a váci és az esztergomi vonalakon.

A torlódások és késések csökkentése érdekében – az esztergomi vonalon Angyalföld állomásig közlekednek a vonatok és onnan indulnak vissza Esztergom felé,- a szobi vonalon Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak a vonatok.🎫A BKK az M3 metrón és metrópótló járatokon a Nyugati pályaudvar és Újpest-központ között, valamint a 14-es villamoson Lehel tér és Rákospalota-Újpest között elfogadja a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.🚌A veresegyházi vonalon a múltkori siklás helyszínének helyreállítása miatt Rákospalota-Újpest és Fót között pótlóbuszok közlekednek. Fót és Vác között az S71-es vonatok óránként indulnak.

Előzmény:

Rákosrendező állomásnál leszakadt a felsővezeték, a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező, Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Esztergom vonalakon 15-30, esetenként 30-50 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani. A torlódások és késések csökkentése érdekében az esztergomi vonalon Angyalföld állomásig közlekednek a vonatok és onnan indulnak vissza Esztergom felé.

A váci elővárosi vonatok nem közlekednek, helyettük a szobi vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Rákospalota-Újpest állomás és a Nyugati közötti ingavonatok sem közlekednek, az utasok a minden állomáson, megállóhelyen megálló zónázó vonatokkal juthatnak ki Rákospalota-Újpestre, ahonnan pótlóbusszal utazhatnak Fótig. Fót és Vác között az S71-es vonatok óránként közlekednek. A BKK az M3 metrón és metrópótló járatokon a Nyugati pályaudvar és Újpest- központ között, valamint a 14-es villamoson Lehel tér és Rákospalota-Újpest között elfogadja a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.

Kép: Facebook

Forrás: https://www.facebook.com/Mavinform1/

Előző cikkBetlehem Dávid aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók junior Európa-bajnokságán
Következő cikk​Ezüstérmes a párbajtőröző Siklósi Gergely