Göd és a Duna-parti agglomeráció mindig is kedvelt üdülő paradicsoma volt a fővárosi művészvilágnak. Sok neves művész nemcsak nyáron lazított itt, hanem lakást vagy házat vett Göd frekventált részén, bízva abban, hogy itt hosszabb időre is nyugalmat talál. Latabár Kálmán az 50-es évek legkeresettebb komikusa is beleszeretett a felsőgödi Duna-part szakaszba, s a part közvetlen közelében vásárolt villát, amelyet még ma is Latabár-villának hívnak.

Latabár Kálmán kiváló tánctudású komikus volt, rögtönöző és karikírozó készsége féktelen komédiázó kedvvel párosult. A fiatalabb generáció nem valószínű, hogy ismeri a nevét, pedig nem kis túlzással egy ország rajongott érte. 1936-tól 1969-ig huszonkilenc filmben szerepelt, többek között : Egy bolond százat csinál, Állami Áruház, Mágnás Miska, Egy szoknya, egy nadrág , Civil a pályán nagy sikerű filmek többnyire komikus szerepeit alakította. Fogalom volt a neve. Méltatlankodó hanghordozása, félszeg mozgása, virtuóz ügyetlensége, egyéni humora óriási népszerűséget szerzett számára.

Gödön teret, illetve utcát neveztek el a színművészről, egykori villája is ebben az utcában található. Napjainkban a villa egy tömör betonkerítés mögé bújva rejtőzködik a kíváncsiskodó szemek elől.

Előző cikkAz új fertőzöttek között a fiatalok vannak többségben
Következő cikkKörözés, előállítás, szabadulás 10.000 forint miatt