A törzsvásárlók most is eljöttek, mint ahogy a kedvenc árusok egy része is, de azért ez mégiscsak egy év eleji, téli piac volt.

A ​szabadtéri standokból nem volt túl sok, a zárt térben viszont annál több felület volt árulni. Igaz, nem volt kinek, hiszen vevő is alig akadt. A lekvárokat, salátákat, kompótokat és szörpöket árusító pultnál elmondták, hogy az egész család közösen készíti a finomságokat – de csak mellékállásban, mivel van munkahelyük, az egészségügyben. A hölgy a mostani piacon a zárt térben árult és volt is forgalma, ez viszont nagyon elmaradt a tavaszi-nyári bevételektől.

A piac állandó árusa, a Rákóczi úti pékség egyik tulajdonosa szintén azt mondta, hogy főleg az állandó vásárlók azok, akik rendületlenül jönnek, akármilyen idő van. Ők látogattak ki ma is a Kincsem parkba. “Itt ilyenkor társasági élet is van, azért is jövünk ki” – tette hozzá. Valószínűleg ez az oka annak, hogy sokan kijönnek s vesznek egy kenyeret, míg a többi pékárut a szintén nyitva tartó boltban szerzik be.

A piacra távoli helyekről is jönnek árusok, így például a kekszeket és száraz süteményeket árusító standnál elmondták, hogy ők Debrecen mellől járnak a gödi és a környékbeli piacokra. Hétvégenként több ilyen van, és körbejárják őket. Vannak visszajáró vevőik és szeretik ezt a piacot, ahol a többi között a saját készítésű mézeskalácsukat is árulják.

“Egy kicsit mintha úgy otthon maradnának az emberek, lehet, hogy fáznak” – érkezett egy másik vélemény, de ez az eladó sem panaszkodott a forgalomra, ami olyan, ami ilyenkor év elején elvárható.

“Nagy tömeg nincs, de hát így újév után minden évben ez van. Január gyengébb, de utána beindul” – mondták az egyik standnál. A múlt héten egyébként többen voltak, tették hozzá.

“Év eleji kezdés, ilyenkor kevesebb az árus is. Vagy azért, mert olyan a terméke, amit még nem tud kihozni, vagy azért, mert tudja, hogy év elején a forgalom is gyengébb, aztán majd belerázódunk”.

A termelői piac minden szombaton 7-től délig látogatható.

Előző cikkÚjabb terméket hív vissza az Auchan
Következő cikkA gödi vonatok is bekerültek a BKK futárba