Október 12. napja igen mozgalmas lesz a Magyarság Sporttelepén, ugyanis már reggel 9 órától kezdetét veszi Dunakeszi legnagyobb és egész napos jótékonysági rendezvénye.

Az első ízben megrendezésre kerülő egész napos jótékonysági eseményen lehetőség lesz ingyenes szűrővizsgálatokon részt venni, jó minőségű használt plüsst és mesekönyveket leadni az arra rászoruló hátrányos helyzetű vidéki intézmények számára, valamint szurkolni is lehet a női kézilabdacsapatoknak a jótékonysági bajnoki mérkőzés kapcsán.

Délelőtt a Rotary District Clubjainak Szövetsége, a Magyar Stroke Társaság és az Országos Mentőszolgálat a Magyarországi Rotary Klubok szervezésében, stroke prevenciós délelőttöt tart majd. A program célja a betegség megelőzése, a kialakult betegség esetén a tünetek felismerése, az ellátás megkezdésének mielőbbi elősegítése. A helyszínen prevenciós szűréseket, tanácsadást is tartanak a szakmai partnerek. A METRO Áruházak minden résztvevő ponthoz biztosítják majd a frissítő ásványvizet, almát és banánt. A délelőtt folyamán befolyt támogatásokból a településhez legközelebb található strokeközpontot támogatják majd a résztvevők.

Délután pedig a nap fő eseménye 15:30 perces kezdési időpontban veszi kezdetét a Magyarság Sportcsarnokban, a „Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” elnevezésű jótékonysági program keretében. A délutáni jótékonysági esemény elsődleges célja az, hogy minél több jó minőségű használt plüsst, illetve mesekönyvet juttassanak el a térségben élő civil adományozók, és az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom közösen, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő Nógrád vármegyei intézmények számára. A helyszínen jótékonysági tombolajegy vásárlására is lesz lehetőség, mely összeg teljes egészében az Örökbe Fogadok Egyesületnek kerül átutalásra, ezáltal is segítve az arra rászoruló intézményeket, gyermekeket és családokat. A jótékonysági adományozásban a VSD kézilabda- szakosztály is részt vesz, így az esemény a VS Dunakeszi – Gödi SE női kézilabda bajnoki mérkőzéssel párhuzamosan zajlik majd egy időben a Magyarság Sportcsarnokban.

Barát Hella az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom alapítója elmondta, hogy rendkívül örül a VS Dunakeszi megkeresésének és a lehetőségnek, amit a sportegyesület és a város biztosít díjmentesen a rászoruló intézmények számára. Hella azt is külön megjegyezte, hogy a Dunakanyarból már eddig is nagyon sokan csatlakoztak a mozgalomhoz, és országos szinten is kiemelkedő az a támogató háttér, amit az itt élők nyújtanak a nehézsorsú gyermekek és családok számára. Hozzáfűzte, hogy tízezrével élnek hazánkban olyan pár éves kicsik, akik vezetékes víz és áram nélküli otthonaikból járnak a meleget és ételt adó óvoda biztonságos épületébe. Ahol rácsodálkozhatnak az angol vécé mágikus örvényére, a csapból folyó víz csodájára, a játékok varázsára. Ahol az óvó néni ölelő karjaiba temethetik magukat. A cél az, hogy őket elérjük, hogy nekik segítsünk közösen.

Lindner Ádám, a VS Dunakeszi elnöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az, hogy városunkban üdvözölhetjük ezt a nemes küldetést célként kitűző mozgalmat. Nagy öröm számunkra az is, hogy a rendezvény által még több és még nagyobb adományt tudunk elvinni az arra rászoruló vidéki intézményekbe. Ugyanakkor még az adományozók számára is jelentős segítséget kívánunk nyújtani, hiszen mi magunk raktározunk, illetve a jótékonysági sportrendezvényen összegyűlő jó minőségű használt plüsst és mesekönyveket teljes egészében önkéntes VSD-szülők fogják kiszállítani az arra rászoruló, hátrányos helyzetű régiók intézményeibe.

A „Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” esemény háziasszonya Kundlya Zsófia, a VSD szakosztály vezetője és a házigazdája és Pethő Krisztián, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Képviselője lesznek majd. Az eseményen fellép a VSD Cheerleader csapat.

A szervezők kérik, hogy a délutáni jótékonysági bajnoki mérkőzésre csak olyan jó minőségű plüsst vagy mesekönyvet hozzanak a kedves felajánlók, amikkel a saját gyerekeik is szívesen játszanának, vagy olvasnák azt. A délutáni jótékonysági mérkőzés teljes mértékben időjárás független, fedett helyen lesz megtartva. A szervezők ugyanakkor felhívják az egész napos esemény iránt érdeklődök figyelmét, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel használják parkolás céljából a Sólyom utcai parkolót, illetve a sportcsarnok és a vasút között található új parkolót vagy a diáknegyed parkolóit. A női kézilabda-mérkőzés félidejében, a megadott jelet követően, minden plüssállatot be lehet majd dobni a pályára. A jó minőségű mesekönyveket pedig az erre kijelölt helyen lehet majd leadni a sportcsarnok területén a mérkőzés idején.

Előző cikkMeghalt Jelenits István
Következő cikkFuss a Pacsi parkért – Jótékonysági futás