A Dunán levonuló árhullám végéig a gödi TESZ éjjel-nappal hívható ügyeletet tart fenn. A 06-27-530619-es számon BÁRMIKOR lehet homokzsákot igényelni vízkárvédekezésre.

A Vízüggyel egyeztetve arra kéri az önkormányzat a lakosokat, hogy ne menjenek a gátra nézelődni, sétálni, kerékpározni, mert fizikailag hátráltatják a szakemberek munkáját! Bármilyen ennek ellentmondó híreszteléssel szemben a védekezésnek ebben a szakaszában NINCS SZÜKSÉG további önkéntes munkára a gödi gátaknál.

Amint a vízügyes kollégák jelzik, hogy újra kell a segítség, akkor először azokat értesítik majd, akik jelentkeztek a telefonszámuk megadásával az onkentes@god.hu e-mail-címen.

Kedden Göd polgármestere, Kammerer Zoltán egyeztetett a társszervekkel, vagyis a Vízüggyel, a helyi védelmi bizottsággal, a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel.

Gödön az operatív törzs összehívását egyelőre nem tartották indokoltnak, mert városunkban jelenleg nincs árvízi vészhelyzet. Kammerer Zoltán azért elővigyázatosságból elrendelte az I. fokú helyi vízkárvédelmi készültséget, és döntött arról is, hogy a szeptember 21-én, szombatra tervezett II. Gödi Lecsófesztivált egy héttel később rendezi meg a város Bócsán (Göd-Újtelep).

A közlekedéssel kapcsolatban fontos hír, hogy a Magyar Közút Zrt. keddi tájékoztatása szerint az M2 autóút gödi csomópontjának 2024. szeptember 18-19-re tervezett zárását az árvíz levonulása utáni időszakra elhalasztják. A csomópontnál útlezárás nélkül tovább folynak az útépítési munkák.

Az árvízi védekezés miatt Göd környékén jelenleg egyetlen útlezárás van érvényben, a Vácot Sződligettel összekötő kerékpárúton az 1-es és az 5-ös kilométerszelvény között.

Előző cikkEzeket az utakat zárják le az árvíz miatt
Következő cikkGöd árvíz idején: mutatjuk, hogy áll a Duna vízszintje