Sosem látott hatalmi harc Gödön – a polgármester menesztette két alpolgármesterét. Közülük Fülöp Zoltánt kérdeztük.

A polgármester szerint a két leváltott alpolgármester folyamatosan blokkolta a város működését. A vádakra reagálva Fülöp Zoltán a következőket nyilatkozta lapunknak:

“Engem kicsit meglep, hogy ennyire elhatalmasodott az ellenségkeresés. Nem velünk küzd, hanem saját magával, saját démonaival. Az tételesen nem igaz, hogy blokkoltuk volna a város működését, erre egyetlen egy példát nem tud hozni. A város működését érintő dolgokban ellentét nem volt, sőt. Számos alkalommal én magam léptem annak érdekében, hogy a város működhessen ( például a viharkár után vagy a földutak karbantartása során). Soha a városban egyetlenegy polgármesternek nem volt akkora felhatalmazása a források felhasználásáról, mint amennyit ő megszavazott magának, ugyanis korlátlan keretet határozott meg magának.

Arra a kérdésre, hogy Balogh Csaba miért pont most mentette fel őket alpolgármesteri tisztségükből, Fülöp Zoltán ezt válaszolta:

“Most van rá technikai lehetősége – azt, hogy ez így van-e, azt majd a megfelelő jogi fórumok el fogják dönteni”.

“Mi eredetileg azért indultunk együtt, hogy a dolgok másképpen működjenek, mint eddig. Azt akartuk, hogy a gödi közösség érdekei sokkal jobban figyelembe legyenek véve, hogy több szempont jelenjen meg a város életében, fontos dolgokat meg tudjunk beszélni egymással, ne az állandó marakodás, ellentét uralkodjon.

A Samsung ügyében a polgármester egyetlen egy alkalommal nem kezdeményezett társadalmi vitát és ez csak csepp a tengerben. A polgármester képtelen elfogadni azt, hogy a célunk Göd lakóinak boldogulása, annak segítése, és a döntéseinknél azt vesszük figyelembe, mennyire jó a gödieknek” – mondta a menesztett alpolgármester.

Előző cikkBalogh Csaba polgármester lapunknak elmondta, miért váltotta le alpolgármestereit
Következő cikkFényterápiás szobával gazdagodott a gödi Gondviselés Háza