Peking, 2022. február 5. Kónya Zsófia váltja Liu Shaolin Sándort, jobbra az amerikai csapat Kristen Santos és Andrew Heo a gyorskorcsolya vegyes váltó elõdöntõjében a pekingi téli olimpián a Fõvárosi Fedett Stadionban 2022. február 5-én. A Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor, Kónya Zsófia, Liu Shaoang alkotta magyar váltó a legjobb négy közé jutott. MTI/Kovács Tamás

A vasárnap esti éremátadó ceremónián is ez volt tapasztalható, amikor a vegyesváltó tagjai átvették a jól megérdemelt bronzérmet.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint hatalmas népszerúségnek örvendenek a magyar versenyzők Kínában.

“Miután megtudta, honnan jöttünk, már a sajtóregisztrációnál eleve úgy fogadott minket a kevés angolul beszélő kínai önkénteshölgy egyike, hogy „elképesztő csapatunk van a két sráccal az élen” (szó szerint az „incredible” szót használta csillogó szemekkel), amikor pedig a medál plázában a színpad közepén tündöklő pódiumra szólították a mieinket, hatalmas ovációt kaptak a helyiektől – egyedül a dobogó tetejére szólított aranyérmes kínai válogatott körözte le őket e téren, nyilvánvalóan” – írták.

A lap megszólította a versenyzőket is, akik így összegezték a versenyt és az érem átadását:

„Egyértelműen tudtunk örülni annak, hogy ott állhattunk a dobogón, még ha a harmadik fokán is. Igen, sokat beszélgettünk róla, hogy lehetett volna ez az érem még fényesebb is, de bátran és őszintén mondhatom, hogy mindannyian elégedettek vagyunk ezzel a nagyon szép bronzzal, nincs csalódottság senki szívében, örömmel vettük át az érmet” – mondta Liu Shaoang.

Bátyja, Liu Shaolin Sándor hozzátette, ő is nagyon boldog az éremmel, és külön örül, hogy ennyire jól kezdett a magyar csapat Pekingben. „Annyi gratuláló üzenetet kaptam, valósággal felrobbant a telefonom, próbáltam inkább nem is foglalkozni vele, hanem lefeküdni minél hamarabb, hiszen a sajtótájékoztatók és a doppingellenőrzés után elég későn kerültünk vissza a szállásra” – magyarázta Shaolin; arra a kérdésünkre pedig, hogy milyen nyelven adta a legtöbb interjút a bronzérem óta, természetesen egyből rávágta: kínaiul!

Ma kora délután újra szurkolhatunk a magyaroknak!

Előző cikkÚjabb hónap első hétfője, újabb szirénapróba Gödön
Következő cikkVideózás után elvették Liu Shaolin aranyát!