Göd Város Önkormányzata idén és megrendezi a Gödi Kolbásztusa kolbásztöltő versenyt és fesztivált 2025. január 18-án a Feneketlen-tónál, ahol a csapatok nem csak a kolbásztöltésben- és sütésben mérhetik össze a tudásukat, hanem külön versenyeztethetik fogópálinkájukat és sós süteményeiket is a szakmai zsűri előtt. 

A versenyzőknek csapatonként összesen annyi kolbászt kell megtölteniük és kisütniük, amiből kijön 100 adag. Az elkészült finomságokból a kóstolójegy váltása után bárki fogyaszthat.

Az eseményen a jó hangulatról Mentős Laci, Matyi és a Hegedűs, Nótár Mary, DJ Sylvester és még sokan mások gondoskodnak! A rendezvényre a belépés INGYENES.

Részletes program*:

8:30 – A versenyzők érkezése (kipakolás, alapanyag átvétele)
10:00 – Gépkocsival kiállás
10:30 – A rendezvény nyitása mindenki számára
12:00 – Mentős Laci
14:00 – Matyi és a Hegedűs
15:30 – Köszöntők + eredményhirdetés
16:00 – Nótár Mary

A nap további részében: DJ Sylvester 17:00-tól várunk mindenkit a hivatalos afterpartin.

Kiegészítő gyermekprogramok*: 
– Sült kolbász (squishy*) készítő workshop a Mozgáskorlátozottak Egyesülete Göd közreműködésével (11:00 – 13:00)
– Marika néni népi játszókonyhája (11:00 – 15:00)

A kóstolójegyek a rendezvény napján a helyszínen megvásárolhatók.

A kóstolójegy ára gödi lakcímkártyával: 1000,- forint,

lakcímkártya felmutatása nélkül, illetve nem gödi lakcímkártyával: 1500,- forint.

MI ADJUK (100 adagra – 20 dkg kolbász/adag):
– 20 kg kolbászhús (színhús + zsírszalonna),
– Kenyér – 100 adag,
– Mustár – 100 adag,
– Savanyúság – 100 adag,
– 1 garnitúra sörpad, sörasztal,
-1 db 6×3 m-es sátor,
– víz,
– evőeszközök.

VERSENYZŐK HOZZÁK (100 adagra):
– Sózott vékonybél,
– Fűszerek (fűszerpaprika, só, bors, őrölt fűszerkömény, fokhagyma stb.),
– Kolbásztöltéshez és sütéshez szükséges eszközök (húsdaráló, kolbásztöltő, keverőedény, kisedény, gázpalack, gázégő stb.),
– Fogópálinka (opcionális),
– Sós sütemények (opcionális).

Előző cikkIngyen kapnak szelektív kukát a gödiek