Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú a mindennapi életünkben. Nem csak szerencse kérdése, hogy hogyan érezzük magunkat, hanem mindennap hozott döntéseink eredménye.

Petri Nóra, az ÉlésKarma alapítója a táplálkozás terén szerzett tudományos és gyakorlati tapasztalatait interaktív ismeretterjesztő előadás keretében osztja meg az érdeklődőkkel november 15-én, 16 órai kezdettel a gödi József Attila Művelődési Házban.

Kézzelfogható tippeket, útmutatásokat kaphatnak az egészséges életmód követői, amiket már a következő étkezésnél alkalmazhatnak.

Regisztráció: ottleszek@godimuvhaz.hu

A közelmúltban látott napvilágot az 500 gramm zöldség mindennap, változatosan című könyv, amelynek szerzői Petri Nóra és dr. Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus.

A szerzőpáros szerint „… a testi és lelki egészségünk kulcsa a tányérunkon kezdődik. A rohanó, stresszes városi életmód sokszor észrevétlenül formálja át az étkezési szokásainkat: gyors megoldásokat keresünk, és bármikor elérhető, kalóriadús ételekhez nyúlunk. Ezek azonban lassan felborítják a bélflóránk egyensúlyát, és apró, de komoly sérüléseket okoznak a bélfalban. Ha ezt nem állítjuk meg, könnyen kialakulhatnak civilizációs betegségek, magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség, és makacs emésztési panaszok, amelyek megnehezítik a mindennapjainkat. Ez a könyv azért született, hogy erőt és tudást adjon a változtatáshoz. Közérthetően mutatjuk be, mit mondanak a legújabb kutatások a mikrobiomról és a bél egészségéről, és megmutatjuk, hogyan veheted vissza az irányítást az egészséged felett. Lépésről lépésre vezetünk végig egy olyan táplálkozási úton, amely segít helyreállítani a belső egyensúlyodat, javítani a közérzetedet és visszanyerni az életerődet”.

Dr. Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus több mint tíz éve foglalkozik kollégáival a mikrobiom vizsgálatával, így több ezer beteggel szerzett gyakorlati tapasztalataikat osztják meg arról, hogyan lehet a sérült bélflóra gyógyulásához optimális mennyiségű és összetételű zöldségeket a mindennapi étkezéseink részévé tenni.

Petri Nóra táplálkozási és életmód-tanácsadó izgalmas receptjeivel készült ételek pedig nemcsak rendkívül finomak és szemet gyönyörködtetően sokszínűek, hanem könnyen el is készíthetőek. A saláták és tálak, illetve az ínycsiklandó szószok kombinálásával még változatosabbá tehetjük a közös étkezéseket, ami támogatja a család és a barátok, azaz mindannyiunk egészségét.

Előző cikkFontos döntések születtek a testületi ülésen